Net als bij een sportteam zijn wij als scouts ook herkenbaar. Daarom dragen we een ‘Scoutfit’. Alle kleding zit lekker en kan tegen een stootje; perfect dus om hierin lekker buiten bezig te zijn en vies te worden. Voordat uw kind geïnstalleerd is, mag het alleen de Scoutfit-blouse, -trui of -T-shirt dragen. Tijdens de installatie krijgt uw kind de groepsdas en tekens voor op de blouse uitgereikt. Samen met een blauwe (spijker)broek is de Scoutfit compleet!

Er zijn verschillende soorten insignes en naambandjes die je op je blouse dragen kan. Deze hebben een vaste plek. Bij de Shawano's dragen we in ieder geval de volgende items op de blouse:

  • Groepsnaambandje (Scouting Shawano's Oegstgeest)
  • Regiobadge (Regio Hollands Midden)
  • Speltakteken (Bevers/Welpen/Verkenners/Rowans)
  • Installatieteken (Franse lelie)

Daarnaast dragen we in de punt van onze das het Vliegende Pijl logo "VP" (Zie ook onze Geschiedenis voor meer info over de VP.).

De meeste onderdelen van de Scoutfit en de Scoutfit zelf zijn te koop bij de ScoutShop, de winkel van Scouting Nederland. Via www.scoutshop.nl kunt u heel gemakkelijk online bestellen of een locatie van een ScoutShop in de buurt vinden. De dichtstbijzijnde ScoutShop zit op dit moment in Katwijk. De Groepsnaambandje en de das met VP-logo zijn via de groep te krijgen.

Zie hieronder hoe de Scoutfit blouse van de verschillende speltak ingedeeld wordt, hier staat ook aangegeven waar eventuele extra items geplaatst kunnen worden:

Bevers - Rode blouse

Bever uniform

Welpen - Groene blouse

Welpen uniform

Verkenners - Beige blouse

Verkenners uniform

Rowans - Brique blouse

Rowans uniform

Privacy