De Verkenners (ook wel Scouts genoemd) is een gemengde groep jongens en meisjes tussen de 10,5 en 14,5 jaar. De verkenners zijn onderverdeeld in groepjes, patrouilles genaamd. Bij de Shawano's zijn nu 4 gemengde patrouilles.

Verkenners1 Verkenners2 Verkenners3

Wat doen de verkenners zoal?

Bij de Verkenners gaat het echte scouting eigenlijk beginnen. We hebben een actief en leuk programma. Hier leren de Verkenners uiteraard knopen leggen. Bouwen objecten met hout en touw, pionieren genaamd. Ook tochten lopen op kaart en kompas en diverse andere technieken. Hout hakken en natuurlijk gezellig s'avonds bij het kampvuur. Regelmatig zijn er ook weekendkampjes en in de zomervakantie een leuk kamp in binnen- of buitenland. De Verkenners slapen in principe altijd in tenten en koken zelf hun eten. Ieder jaar gaan de Verkenners ook naar de regionale scouting wedstrijden om zich gezellig te meten met andere scouts uit de regio . Dit jaar is een patrouille van ons zo hoog ge-eindigd dat ze mogen deelnemen aan de landelijke scoutingwedstrijden. Het mag duidelijk zijn de Verkenners een leuke gezellige groep is die ontzettend veel leuke activiteiten onderneemt.

Kom eens kijken

In eerste instantie kan uw zoon/dochter gewoon een paar weken vrijblijvend komen kijken. Daarna volgt de installatie en wordt uw kind lid van onze vereniging. Daarna ontvangt u van onze penningmeester een acceptgiro om de contributie te voldoen. Hierbij komen nog extra kosten voor uniform en kampen. Ook kan het zijn dat u gevraagd wordt om eens te rijden.

Mee doen of vragen?

Een keer meedoen kan altijd! Hiervoor kunt u e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Of kijk op de pagina: Lid worden

Privacy