De Rowans zijn de oudste leden van onze groep. Zij zijn de kweekpoel voor de toekomstige leiding en sommige gevel zelfs al leiding bij een van de jongere speltakken. De leeftijd van deze speltak is van 14,5 jaar tot 18 jaar.

Rowans1 Rowans2

Wat doen de rowans zoal?

Ze zijn tijdens de opkomsten vaak aktief met grotere scoutingprojecten zoals bouwobjecten, experimenteel koken en primitief kamperen. Of met andere projecten als een film maken, of een van de acties om geld in te zamelen voor hun kampen. De kampen van de rowans zijn over het algemeen avontuurlijk en actief, het leukste voor de rowans zelf is dat zij zelf de kampplaats bepalen (wat vaak het buitenland is), en een programma maken. Zoals ik al zei zijn ze vaak actief, maar niet altijd, bij de rowans is er ook plaats voor gezeligheid. Het gebeurd dan ook regelmatig dat de rowans meer sociaal bezig zijn als actief. Ook zijn rowans vaak erg met elkaar verbonden in het dagenlijkse leven, zo gebeurd het regelmatig dat ze samen met Stam leden en leiding uit gaan of door de weeks op het clubgebouw komen voor algemeene bezigheden of gewoon wat gezeligheid. De rowans hebben in tegenstelling tot jongere speltakken geen leiding, maar begeleiding, die toezicht houden op de programma’s en de uiteindelijke verantwoordelijkheid dragen.

Hoewel de meeste Rowans vanaf de Verkenners doorstromen is het juist bij de Rowangroep goed mogelijk om van buitenaf in te stromen omdat de opkomsten ook een sociaal aspect hebben, en de basis scouting kennis altijd snel bijgeleerd wordt.

Al met al zijn de Rowans een actieve maar vooral gezelige groep jongeren die hun plannen naar de toekomst hebben gericht.

Mee doen of vragen?

Een keer meedoen kan altijd! Hiervoor kunt u e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Of kijk op de pagina: Lid worden

Privacy